fbpx

BLOG

Vodič za pravilnu njegu suhe kože

sij 8, 2021

Našoj koži je potrebna svakodnevna njega. Bitna je i podrazumijeva se koliko i redovno pranje zuba. I isti je princip – ako kožu zapustimo i ne poklanjamo joj dužnu pažnju, pokazaće nam to, ali ako joj poklonimo dovoljno naše pažnje (i budžeta), brzo će nam pokazati svoju zahvalnost i svi učesnici u procesu biće sretniji i zadovoljniji, zdraviji i sjajniji. Nakon što usvojimo i probavimo tu spoznaju, krenu pitanja – ok, a šta mojoj koži treba? Suha je, masna je, problematična je, čudna je, crveni se, pecka me, ne znam šta je i ne znam odakle da krenem. Zato smo odlučili da napravimo vodič za njegu prema tipu kože, sa linkovima predloženih preparata (samo kliknite na naziv preparata u tekstu), kako bismo omogućili da u svojoj odluci da se pozabavite svojom kožom ostanete ustrajni i nepokolebljivi i da ta odluka ne ode u ‘nemam ja ovo kad’  kategoriju

Suha koža

Ako spadate u vlasnice suhe kože ili ste podstanar suhe kože, kako se ko već osjeća u svojoj koži, zatezanje i osjećaj nelagode, nedostatak elastičnosti, pojačana osjetljivost i perutanje su vaša svakodnevnica. Ne se obeshrabriti, ima pomoći.

Ako volite jutarnje sapunjanje i trljanje lica, jutro počinjemo Clean Start pjenom sa eteričnim ulje drveta ruže. Nije obavezno, jer Rose ‘n’ Roll tonik koji jeste obavezan može pokriti i čišćenje. Tonik će kožu hidrirati i djelovat blago antiseptički, te biti idealna priprema za kremu ili serum koji slijede. Ako vaša suha koža ne voli masnije preparate, RetinDoll serum će obožavati. Ako biste nešto ‘ni tamo ni vamo’, odnosno, umjereno masno, lijepo ćete se slagati sa Reset kremom za normalnu i mješovitu kožu. Ako pak spadate u kategoriju ‘masnoće nikad dosta’ – Reset krema za suhu kožu ili Argan Goes Nuts krema su vam najbolje prijateljice.  Ako još niste u fazi kad se brinete oko svake nove bore, onda vašu dnevnu njegu sasvim solidno može pokriti i Calendula O’Mighty krema sa organskim uljem nevena. 

Nakon dnevnih aktivnosti, stresova, iživljavanja raznih individua i persona na našem želucu, mozgu i koži, vrijeme je za oporavak. Prvo i osnovno prije postavke scene za ručak/večeru je skidanje šminke. Dovoljno je već tu, ušla je u sve pore i kutke i vrijeme je za micanje. Temeljito je očistiti iz svake pore i kutka možete bez greške uraditi Clean start uljem za čišćenje. Ako niste raspoloženi za parenje, odnosno, uparavanje (uglavnom nije razmnožavanje), sasvim dobar posao će uraditi i Clean start gel za pranje lica sa eteričnim uljem ružinog drveta.

Priprema kože za večernju gozbu vrši se istim Rose ‘n’ Roll tonikom iz jutarnje rutine, što je svakako dobra vijest za vaš novčanik. Nakon tonika, slijedi preparat čija je dužnost da kožu u toku noći nahrani, hidrira, obnovi hidrolipidnu barijeru, a bome i pruži anti age tretman, jer taj momenat nikad nije van mode. A takav preparat ćete pronaći u Reset kremi za suhu kožu, Argan Goes Nuts kremi i Reset serumu. Anti age tretman možete dopuniti Epic Reset roll on serumom za područje oko očiju i duboke bore, koji pruža kako trenutni, tako i dugoročni efekat. 

S vremena na vrijeme čak je i suhoj koži potrebno pružiti tretman čišćenja pora, jer je ponekad jedan od razloga za poremećeno lučenje sebuma i narušen hidrolipidni balans upravo veliki broj blokiranih pora, pa smo za tu svrhu osmislili formulu New Skin sa voćnim kiselinama, koja je, zahvaljujući umirujućim sastojcima, pogodna i za osjetljivu kožu. Koža je već nakon prvog nanošenja mekša, svjetlija i svježija. Voćne kiseline u redovnoj njezi imaju jako puno benefita – uklanjaju površinski sloj mrtvih ćelija kože, pa pomažu koži da uspostavi i održi normalan metabolizam, djeluju na manje mimičke bore i čine ih manje vidljivim, uklanjaju sitne nepravilnosti na koži, reduciraju pojavu akni i ublažavaju ožiljke, djeluju na hiperpigmentacijske fleke, odnosno ublažavaju ih i dio su tretmana hiperpigmentacije.

Ako niste tip za kiseline i hemijske pilinge, koži možete pružiti čišćenje i detoksificirajući tretman kroz masku sa glinama i drugim vilinskim prahovima. Koristi se jednom sedmično i koža prosto uživa u takvim tretmanima. Budući da gline predstavljaju veliki teret čak i za sintetske konzervanse, takve maskice pravimo po narudžbi. 

Uklanjanje tog orožnjelog površinskog sloja kože koji koči normalan metabolizam se može raditi i fizičkim pilingom jednom sedmično, pa smo pokrili i taj segment Epic Reset pilingom koji je pravi užitak kako za nanošenje, tako i za uklanjanje – koristi se na suhoj koži, razmazuje kao balzam, a u kontaktu sa vodom se pretvara u mlijeko i ispire sam sebe, tako da vam ispiranje ne bude igra bez granica. 

Ishtar.ba - LOGO

Želiš 20% popusta na prvu kupovinu i ekskluzivne dojave o novostima, akcijama i kremastičnim ponudama? Upiši svoju e-mail adresu i budi u pripravnosti!

 

Psssst. Sve ostaje između nas. 

You have Successfully Subscribed!