fbpx

BLOG

Vodič za pravilnu njegu normalne kože

sij 8, 2021

Našoj koži je potrebna svakodnevna njega. Bitna je i podrazumijeva se koliko i redovno pranje zuba. I isti je princip – ako kožu zapustimo i ne poklanjamo joj dužnu pažnju, pokazaće nam to, ali ako joj poklonimo dovoljno naše pažnje (i budžeta), brzo će nam pokazati svoju zahvalnost i svi učesnici u procesu biće sretniji i zadovoljniji, zdraviji i sjajniji. 

Nakon što usvojimo i probavimo tu spoznaju, krenu pitanja – ok, a šta mojoj koži treba? Suha je, masna je, problematična je, čudna je, crveni se, pecka me, ne znam šta je i ne znam odakle da krenem. Zato smo odlučili da napravimo vodič za njegu prema tipu kože, sa linkovima predloženih preparata (samo kliknite na naziv preparata u tekstu), kako bismo omogućili da u svojoj odluci da se pozabavite svojom kožom ostanete ustrajni i nepokolebljivi i da ta odluka ne ode u ‘nemam ja ovo kad’  kategoriju. 

Normalna koža

Tu nema previše mudrovanja. Nije ni suha, ni masna, ni mješovita, ni sklona aknama, nema naročito problema sa borama, svrbežima, osipima i crvenilom. Ako vas je dobra vila darivala takvom kožom, cijenimo da je u vašem najboljem interesu i da ostane takva. #samokažemo

Naš zadatak je obezbijediti potrebne resurse za tu rabotu, a da ne okolišamo, taj dio odrađujemo vrhunski. 

Krećemo od jutra. Za one koji vole jutarnje čišćenje kože, preporučujemo našu Clean Start pjenu sa eteričnim uljem drveta ruže. Vrlo je blaga prema koži, a efikasno ukljanja nečistoće koje su se preko noći nakupile na koži. Zatim slijedi Rose ‘n’ Roll tonik koji kožu hidrira, djeluje blago antispetički i idealna je priprema kože za serum ili kremicu koja će biti podloga za make up ili proizvod sa SPF faktorom poput RetinDoll seruma, Hyaluron&Co. seruma,  Epic Reset dnevnog seruma ili Reset kreme za normalnu i mješovitu kožu.  Svi navedeni preparati sadrže anti-age komponente. Ako niste zainteresovani za anti-age efekat, onda će vas zanimati Calendula O’Mighty krema sa organskim uljem nevena. 

Večernja njega podrazumijeva temeljito čišćenje lica od šminke i svih toksičnih supstanci koje ‘zakačimo’ tokom dana. Temeljito čišćenje uključuje otvaranje pora i njihovo dubinsko (koliko je moguće u kućnoj varijanti) čišćenje, a može se provesti Clean Start uljem za čišćenje.  Ako niste ljubitelj parenja lica ili postoji opasnost da će i to otići u ‘nemam ja ovo kad’ kategoriju, vjerovatno je mudrije odabrati Clean start gel za pranje lica sa eteričnim uljem drveta ruže koji kožu temeljito i nježno čisti, ostavljajući je mekom i hidriranom.

Nastavljamo sa nanošenjem tonika, kako bismo lice, vrat i dekolte pripremili za salvu hranjivih i njegujućih tvari koje noćna njega treba i mora isporučiti. Noć je vrijeme kad koža odmara od našeg maltretiranja i kad je voljna da se regeneriše i pripremi za nove izazove. Zločin je ne iskoristiti takvu priliku. Zato smo formulirali preparate koji će joj pružiti sve što joj je potrebno da bi sutra i godinama koje dolaze bila zdrava, sjajna i lijepa – Epic Reset noćni serum, Argan Goes Nuts krema, Reset serum, Reset krema za suhu kožu i/ili noćnu njegu. Izaberite jedan i sigurno nećete pogriješiti. 

Za one koji žele da spriječe nove i liječe postojeće borice oko očiju, usana i na čelu – smijalice i mrštilice, kao i kozmetičke megalomane kojima gore nabrojano jednostavno nije dovoljno tu je i Epic Reset roll on serum za područje oko očiju i duboke bore, napakovan van svake mjere anti-age sastojcima koji daju kako trenutni, tako i dugoročni efekat. 

S vremena na vrijeme čak je i normalnoj koži potrebno pružiti tretman čišćenja pora, kako bi mogla nesmetano nastaviti biti normalna i lijepa, pa smo za tu svrhu osmislili New Skin formulu sa voćnim kiselinama, koja je, zahvaljujući umirujućim sastojcima, pogodna i za osjetljivu kožu. Koža je već nakon prvog nanošenja mekša, svjetlija i svježija. Voćne kiseline u redovnoj njezi imaju jako puno benefita – uklanjaju površinski sloj mrtvih ćelija kože, pa pomažu koži da uspostavi i održi normalan metabolizam, djeluju na manje mimičke bore i čine ih manje vidljivim, uklanjaju sitne nepravilnosti na koži, reduciraju pojavu akni i ublažavaju ožiljke, djeluju na hiperpigmentacijske fleke, odnosno ublažavaju ih i dio su tretmana hiperpigmentacije.

Ako niste tip za kiseline i hemijske pilinge, koži možete pružiti čišćenje i detoksificirajući tretman kroz masku sa glinama i drugim vilinskim prahovima. Koristi se jednom sedmično i koža prosto uživa u takvim tretmanima. Budući da gline predstavljaju veliki teret čak i za sintetske konzervanse, takve maskice pravimo po narudžbi. 

Uklanjanje tog orožnjelog površinskog sloja kože koji koči normalan metabolizam se može raditi i fizičkim pilingom jednom sedmično, pa smo pokrili i taj segment Epic Reset pilingom koji je pravi užitak kako za nanošenje, tako i za uklanjanje – koristi se na suhoj koži, razmazuje kao balzam, a u kontaktu sa vodom se pretvara u mlijeko i ispire sam sebe, tako da vam ispiranje ne bude igra bez granica. 

Ako nam je želja riješiti se pudera, korektora i drugih dekorativnih korigenasa sitnih nepravilnosti po koži, za tu svrhu smo formulirali Matte Ultimate serum koji za cilj ima matirati i ujednačiti ton kože a koji možete koristiti neumjereno, u kombinaciji i sa dnevnim i sa noćnim kremama/serumima.

Ishtar.ba - LOGO

Želiš 20% popusta na prvu kupovinu i ekskluzivne dojave o novostima, akcijama i kremastičnim ponudama? Upiši svoju e-mail adresu i budi u pripravnosti!

 

Psssst. Sve ostaje između nas. 

You have Successfully Subscribed!