fbpx

Probiotic Maniac probiotski serum

33,00 KM

Probiotic Maniac je bogat koktel probiotika, prebiotika i pantenola koji brzo i efikasno oporavlja i balansira mikrobiom kože.

Probiotici su predivne životinjice bez kojih život ne bi bio moguć. Ili bi bio bolan i neugodan. Prebiotici su hrana za probiotike bez koje probioticima život ne bi bio moguć. O probioticima se najčešće govori u kontekstu zdravlja gastrointestinalnog sistema, ali manje je poznato da su esencijalni i za zdravu funkciju kože kao prve linije odbrane od okoline i manje divnih životinjica koje u njoj obitavaju.

Zato što su probiotici esencijalni za zdravu funkciju kože, omražena stanja poput akni, rozacee, atopijskog, seboreičnog, perioralnog i ostalih dermatitisa u pozadini uvijek imaju i manjak/disbalans probiotika.

Tu na scenu stupa Probiotic Maniac, hipoalergeni lagani brzoupijajući serum koji sadrži toliko potrebne probiotike, prebiotike da nahrane i omoguće rast probiotika, te pantenol da:

– Održava optimalan pH i zdravu funkciju kože

– Potiče regeneraciju oštećene kože

– Reparira i ojačava hidrolipidnu barijeru

– Umiruje iritiranu i upaljenu kožu

– Povećava hidraciju i sprečava gubitak vlage

– Smanjuje reaktivnost i povećava otpornost kože

Preporučuje se svima i svim tipovima kože za podršku zdravoj funkciji kože, ali je apsolutno nezaobilazan u njezi oštećene, iritirane, aknozne, rozaceične, dermatitične kože, osjetljive i reaktivne kože. 30 ml

Nanijeti na čisto suho lice ujutro i/ili navečer.
Aqua, Lactobacillus Ferment Lysate, Propanediol, Butylene Glycol, Polysorbate 60, Dimethicone, Panthenol, Soy Lecithin, Inulin, Fructose, Phenoxyethanol, Carbomer, Ethylhexylglycerin, Triethanolamine.