fbpx

SVR Sun Secure EXTREME SPF 50+

Kategorija:

49,10 KM

Idealno rješenje za kožu hiperosjetljivu na sunce i sve vas koji ne trpite zaštitne filmove kakve proizvodi za zaštitu od sunca imaju tendenciju ostavljati na koži.

SUN SECURE EXTREME SPF50+ GEL pruža vrlo visoku zaštitu od sunca protiv UV zračenja u ultra-mat gelu s nemasnim finišem. Inovativna prozirna tekstura balzama u gelu lako se topi u dodiru s kožom za vrlo brzo nanošenje. Nježni ljetni miris čini ga neodoljivim. Vodootporan, otporan na znoj, otporan na trljanje. Idealan je za sport i vježbanje, posebno za muškarce i tinejdžere, jer je potpuno nevidljiv i neljepljiv, te za sve mrzitelje SPF proizvoda.

Karakteristike:

– Visoka zaštita protiv UVA i UVB osigurana kombinacijom organskih UV filtera visokih performansi.

– Zaštita od infracrvene i vidljive svjetlosti zahvaljujući antioksidacijskom kompleksu (β-karoten + detoksofan + vitamin E + niacinamid) koji štiti od oksidativnog stresa i foto oštećenja (prevencija preranog starenja i smeđih mrlja).

– Dermatološki testiran.

– Hipoalergen.

– Vodootporan.

– Otporan na trljanje.

Oznaka «TESTED ENDOCRINE DISRUPTORS» garantuje da proizvod ne utiče na endokrini sistem. Testiranje je proveo nezavisan laboratorij koji se bavi endokrinim poremećajima (neravnotežom hormona).

Pogodan za djecu stariju od 3 godine i odrasle.

50 ml

Za djecu stariju od 3 godine i odrasle. Samo za vanjsku upotrebu. Nanesite na kožu ravnomjerno i obilno prije izlaganja suncu. Ponoviti više puta tokom dana te nakon plivanja ili znojenja. Izbjegavati direktan kontakt s očima.
ISODODECANE, DIMETHICONE/BIS-ISOBUTYL PPG-20 CROSSPOLYMER, DIISOPROPYL ADIPATE, DIETHYLAMINO HYDROXYBENZOYL HEXYL BENZOATE, ISOPROPYL LAUROYL SARCOSINATE, COCO-CAPRYLATE/CAPRATE, ETHYLHEXYL TRIAZONE, BIS-ETHYLHEXYLOXYPHENOL METHOXYPHENYL TRIAZINE, DIETHYLHEXYL BUTAMIDO TRIAZONE, SILICA DIMETHYL SILYLATE, TOCOPHEROL, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, PARFUM (FRAGRANCE), GLYCINE SOJA (SOYBEAN) OIL, LEPIDIUM SATIVUM SPROUT EXTRACT.